Afvoer ontstoppen

Als uw afvoer verstopt is, kan dit erg vervelend zijn. Een verstopte afvoer kan vele oorzaken hebben. Meestal zijn afwasmachines en wasmachines de oorzaak van een verstopte afvoer aangezien deze vaak veel resten van zeep en vet achterlaten. In de loop van de tijd zullen deze zeep, vuil – en vetresten steeds meer aan de binnenkant van afvoerbuis blijven zitten, waardoor er steeds meer kans is op een verstopping van de afvoer.

Bel direct om uw afvoer professioneel te laten ontstoppen

Verstopte afvoer voorkomen

Helemaal voorkomen gaat niet lukken, maar om het hele afvoer verstoppingsproces tegen te gaan, is het aan te bevelen om zo nu en dan de afvoer door te spoelen met een grote lading heet water. Het hete water zal de vet en zeepresten doen laten smelten en het vuil laat zich zo gemakkelijker wegspoelen.

Afvoer is al verstopt, wat moet ik doen?

Is uw afvoer al verstopt, dan kunt u eerst proberen zelf de afvoer te ontstoppen door middel van gootsteen ontstopper, een soda behandeling of door gebruik te maken van een afvoer ontstopper. Maar meestal is ontstopping al zo hardnekkig, dat deze oplossingen niet meer werken. Dan rest er maar 1 ding en dat is het overlaten aan een professionele ontstopper. Is uw afvoer verstopten kunt u deze niet meer ontstoppen? Wij helpen u graag!

Neem vandaag nog contact met ons op en wij zorgen ervoor dat uw afvoer snel en vakkundig ontstopt wordt!